top of page
11.png

Welkom in week 8

Welkom

Welkom in week 8. Voor de oplettende deelnemer is het vast opgevallen dat de weeknummers niet meer kloppen met de data. Dit komt omdat ik voor de periode dat Nederland 2 weken herfstvakantie in de planning had 1 week inhoud gepland had om vrij te geven. Dit is niet gelukt ;). Ik heb toch de maandagen telkens een week vrij gegeven. Nu ontvangen jullie deze week dus geen aanvullende "Stof". Wel wil ik met jullie nog een instructie delen voor het werken met digitale formats. En jullie hebben hierdoor ruimte te werken aan de eindopdracht.

Werken met digitale formats - instructie

werken metdigitale formats

Jullie hebben met verschillende opstellingen formats gewerkt (oa ook in de bijpraatuurtjes). Om hier ook zelf mee aan de slag te kunnen gaan heb ik een instructie opgesteld die voornamelijk de technische/praktische kant van het werken met digitale formats belicht. 

Uiteraard kun je alle interventies die we online hebben gedaan ook in een face to face setting uitvoeren. We gaan in de mini course die nog volgt in december ook met fysiek materiaal aan de slag.

In combinatie met de instructie video's voor de mensen waarmee je werkt die ik eerder heb gedeeld kun je met de formats die zijn gedeeld werken. Mijn ervaring is dat de meeste tijd wordt verloren aan technische problemen bij een gebrekkige instructie vooraf. Wat naast een instructie kan helpen:

  • Stuur deelnemers vooraf een "oefen" document, zodat ze het al een keer hebben ervaren

  • Open in een groep met een oefening (bijvoorbeeld door een figuur van jezelf in het veld te plaatsen waarbij je jouw locatie waar je op dat moment bent benoemd. Vervolgens laat je anderen hun figuren in het veld plaatsen ten opzichten van jou figuur op basis van hun locatie)

En uiteraard zijn er nog veel meer formats en oefening te bedenken. Dus voor de mensen die graag digitaal meer willen werken met cliënten: ga ermee spelen en experimenteren. Ik heb een instructie gemaakt voor een ander doel hoe je een digitaal format technisch kan creëren. Dit ging over een evaluatie formulier, maar de techniek is identiek aan het creëren van een systemisch format waarmee je met mensen werkt online.

bottom of page